Vi skiller os gerne ud
Alt (der kan) skal laves lokalt!
Hos Viborg Whisky Destillery skiller vi os gerne ud.
Hele projektet er bygget med passion på et historisk fundament i kongernes by Viborg. Vi arbejder målrettet, med at finde historiske steder til lagring af vores fade.
Og vi sætter en ære i at være lokale. Lige fra kornet på marken, til bødkerens smukke, gamle håndværk.
Viborg Whisky Distillery
Kornet står flot på marken
Vi dyrker på pløjefri marker – sammen med Christian Levard-Bach. Vi mener, at den højeste kvalitet af byg producerer den højeste kvalitet af whisky.
Så første skridt må være at finde den helt rigtige landmand, med det rigtige setup og den bedste kvalitet af byg. Og det har vi fundet!
Vi er gået i jorden – lige uden for Viborg, på Christian Bachs marker.
Christian og jeg har nøje udvalgt byg-sorten Firefoxx til at producere vores single malt whisky. Dyrket efter de bedste CA-principper. Denne bygsort giver en høj ekstrakt- og gæringsevne, hvilket tilsammen giver det optimale niveau af new make og komplekse aromaer.
Vi høster, når kornet er fuldt modent – det er, når det bliver gyldent i farven.
For smagens skyld
Langsom gæring
I udgangspunktet foretrækker vi at bruge klar vort, da det producerer en ren spiritus med en mindre intens, kornet karakter.
Vorten køles derefter ned og pumpes ind i de lokalt producerede egetræsgæringstanke. Disse er lavet lokalt sf den lokale bødker af europæisk eg.
Den lange kontakt med eg producerer en lettere, mere kompleks, frugtagtig smag.
Derefter tilsættes vores gær, som er nøje udvalgt til vores korn og proces. Dette gærer sukkeret og omdanner det til alkohol.
Det resulterende mæsk minder om en stærk øl med en alkoholprocent på 8-10 %.
Hele processen sker i åbne kar!
Som inden længe bygges hos vores lokale bødker Mads.
Destillation på
Kobber kedler
Hos Viborg Whisky Distillery mener vi, at new make har brug for så meget kontakt med kobber som muligt under destillation for at bevare de tungere elementer i destillatet og producere en lettere whisky.
Kobberkedlen, med navnet Klipping, er designet efter præcise specifikationer for at maksimere kobberkontakten.
Selve kedlen er kendt som en hybrid, da den har de bedste egenskaber fra pot stills og effektiviteten fra column stills.
Vi opsamler destillatet i tre faser eller ‘klip’ kaldet hovedet, hjertet og halen. Kun hjertet, som har en alkoholstyrke på ca. 72 % ABV, bevares til modning.
Tønder fra den lokale
Bødker
Hos Viborg Whisky Distillery arbejder vi meget med det lokale. Og det gælder også for vores Bødker.
Som vil gennemgå vores fade ved ankomst, samt producere fade til brug af vores lokalt producerede whisky.
Med det skiftende temperatur i Viborg, med kolde vintre og varme somre. Så har vores new make rig mulighed for at trække de bedste smags noter fra egetræsfadende under lagring.